Terrein in Hombeek-dorp gescreend op bommen

Print

Het team van Bom.be is nog tot vrijdagavond aan het werk in het centrum van Hombeek. Foto: Leo De Nijn

Mechelen - Op een terrein in Hombeek-dorp (Mechelen) is een detectiebedrijf bezig om een terrein van drie are volledig te screenen. Mogelijk zitten er nog bommen in de grond.

De stad voert op het terrein in de Leibeekstraat voorbereidende werkzaamheden uit voor de herinrichting van het dorpshart van Hombeek. Stadsarbeiders waren daar einde mei gestart, maar stootten er meteen op een artilleriegranaat uit de Eerste Wereldoorlog. De werken werden meteen stopgezet.
 
Om geen risico’s te nemen wordt het hele terrein door het bedrijf gescreend en op 52 plaatsen uitgegraven om naar explosieven te zoeken.De klus is vrijdagavond geklaard, zodat arbeiders de werken volgende week kunnen hervatten. Het terrein is voorlopig voor de buurt afgesloten.
 
"Het gebeurt meer en meer dat in bouwgronden explosieven worden gescreend. Het is onze taak om ze te detecteren en als we er vinden om Dovo ter plaatse te roepen", zegt Cynrik De Decker van het detectiebedrijf Bom.be.

Donderdag werden door de arbeiders heel wat oude metalen uit de grond gehaald. De kans dat er nog meer oorlogstuigen te voorschijn komen is volgens het detectiebedrijf klein.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio