© GvA

Industrieel Vic Pauwels overleden

Vic Pauwels, jarenlang eigenaar van het internationale transformatorenbedrijf Pauwels Trafo is vrijdagnamiddag op 78-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Pauwels was een voetbalfanaat en gewezen bestuurslid van KV en Racing Mechelen.

LDN, SVH

Vic Pauwels zal altijd gelinkt worden aan het transformatorenbedrijf aan de Antwerpsesteenweg, dat jaren naar zijn familienaam werd genoemd. Het was zijn vader, Emmanuel, die in december 1958 de eerste steen liet leggen van een ‘grote fabriek’. Maar Vic kwam een jaar later in de zaak en bouwde het familiebedrijf uit tot een wereldspeler van elektrische transformatoren.

Bijna veertig jaar lang heeft Vic Pauwels het bedrijf geleid. Vrijdagavond is hij in zijn huis aan de Liersesteenweg aan een hartaanval bezweken. Een bericht dat bij vele vrienden hard is aangekomen. “Vic was een sportief man, hij leefde gezond en daarom komt de klap hard aan”, zeggen twee van zijn beste vrienden, gewezen Racing-voorzitter Fons Rooms en Walter Jaspers, ex-clubdokter van KV Mechelen.

Stoel bleef leeg

Fons Rooms leerde Vic kennen bij de onderhandelingen met Racing in begin jaren tachtig toen hij op het punt stond, na de promotie van Racing naar eerste klasse, om hoofdsponsor te worden. “Dat is niet doorgegaan, maar we zijn altijd vrienden voor het leven gebleven. Vrijdagavond zouden we samen met Walter Jaspers en Vic met zijn vrouwtje aan dezelfde tafel zitten op een trouwfeest in Hombeek. Maar de stoelen van Vic en zijn vrouwtje bleven leeg. Tot de mededeling kwam dat Vic overleden was. Er is toen één minuut stilte gehouden voor Vic. We hebben hem de hele avond in gedachte gehouden. Het was voor mij geen feest zoals anders”, zegt Rooms.

Boek schrijven

Ook voor Walter Jaspers werd het een feest in mineur. “Vic was iemand die leefde voor zijn gezin na een leven hard werken. Over dat leven was hij volop bezig een boek te schrijven. Hij wilde een boodschap achterlaten, waaruit velen misschien lessen konden trekken, stelde hij. Dat boek zal er dus niet meer komen. Het strafste is dat ik vrijdag, een paar uren voor zijn overlijden, met hem nog herinneringen heb opgehaald met foto’s van de derby KV-Racing. Ik heb mijn beste vriend verloren”, vertelt Jaspers.

De uitvaart van Vic Pauwels vindt vrijdag 8 augustus om 11u30 plaats in de Sint-Romboutskathedraal. Vanaf 10u45 is het mogelijk om hem een laatste groet te brengen.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio