Vlaggen wapperen voor 100-jarige Louis

Louis Teughels vierde afgelopen zondag zijn honderdste verjaardag. Foto: Leo De Nijn

Vlaggen wapperen voor 100-jarige Louis

Print
Mechelen - De buurt van de Blaasveldstraat in Leest (Mechelen) was zondagnamiddag in feest. Aan tientallen woningen wapperden kleine en grote vlaggen om de honderdste verjaardag van Louis Teughels te vieren.

Ook waarnemend burgemeester, Marc Hendrickx (N-VA), kwam Louis namens de stad en het koningshuis een geschenk overhandigen, terwijl de fanfare een serenade ten beste gaf.
 
Louis werd op 3 augustus 1914 geboren en groeide op in een gezin van tien kinderen. Uit zijn huwelijk met Mathilde Absillis, die in 1984 overleed, werden vier kinderen geboren. Zij zorgden voor een nageslacht van negen klein- en evenveel achterkleinkinderen en dat leverde ondertussen al zes viergeslachten op.
 
Louis Teughels bracht een groot deel van zijn leven, van zijn zeventiende tot zijn 65ste, door in 'Den Rooselaer’, naast de kerk, waar hij hard werkte in een schrijnwerkerij. Ook op zaterdag werd er tot acht uur ’s avonds gewerkt. 


Nadat de schrijnwerkerij was stopgezet, werd er verschillende jaren een taverne uitgebaat. De zaak kwam ook jarenlang in beeld in de populaire vtm-soap Familie.  En het geheim om honderd te worden. "Ik eet graag patatten”, lacht de kranige eeuweling.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio