Mobiele commandopost politie rijdt op aardgas

Print

De nieuwe commandowagen is een mobilhome op een chassis van Iveco. Foto: Stad Mechelen

Mechelen - De lokale politie heeft zo'n 217.000 euro geïnvesteerd in een milieuvriendelijke, mobiele commandopost. De mobilhome rijdt op aardgas en kan multifunctioneel worden ingezet. De wagen heeft ook reeds de opschriften van de nieuwe zone Mechelen-Willebroek.

Het voertuig, een Iveco geleverd door Motorhomes Konings uit Koningshooikt (Lier), wordt op het terrein ingezet als commandapost bij grootschalige ordediensten of bij rampen. Tijdens verkeers- en gerechtelijke acties doet de wagen dienst als mobiel kantoor. Ook bij evenementen kan hij daarvoor dienen.

De nieuwe commandowagen is zoals alle politievoertuigen ook uitgerust met de gekende striping, zwaailichten en sirene. Een dakmast met twee led-verstralers kan de directe omgeving waar het voertuig geparkeerd staat, verlichten.

Camerabeelden bekijken

Het mobiele kantoor is dertien vierkante meter groot en beschikt over drie werkposten om verhoren af te nemen, twee voor administratieve zaken en een audivisuele werkpost. "Daar kunnen politiemensen bijvoorbeeld de beelden van de bewakingscamera's of de helikopter van de federale politie bekijken", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). Een luifel moet mensen toelaten om bij regenweer op een comfortabele manier hun beurt af te wachten.

Stafkaart nieuwe zone

De commandowagen heeft een quasi onbeperkte autonomie door een zeer grote accucapaciteit en door een ingebouwde stroomgeneratoren die op milievriendelijke propaan werken. In het voertuig is ook stafkaart aanwezig die een overzicht geeft van het grondgebied van de nieuwe politiezone.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio