VERKIEZINGEN 2018
Voormalig burgemeester Ingrid Pira zet stap opzij in Mortsel

Foto: Belga

Voormalig burgemeester Ingrid Pira zet stap opzij in Mortsel

Print
Mortsel - Niet Ingrid Pira, maar wel Walter Duré is bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijsttrekker van Groen en dus automatisch ook kandidaat burgemeester. “Het was tijd om de fakkel door te geven”, weet Pira.

Ingrid Pira was burgemeester van Mortsel van 2001 tot 2013, met in die laatste legislatuur Walter Duré aan haar zijde als raadsvoorzitter. Beiden zetelen momenteel in de gemeenteraad als oppositieleden voor Groen.

“Het is lange tijd altijd Mortsel en Pira geweest. Ik vond het hoog tijd dat bij ons anderen naar voor traden. De wissel moest nu gebeuren. Ik duw de lijst en tracht met al mijn ervaring ervoor te zorgen dat we nog beter doen als in 2012.” Groen haalde toen 7 zetels oftewel 22% van de stemmen. Mee besturen zat er niet meer in door de coalitie die de N-VA van burgemeester Erik Broeckx vormde met CD&V en sp.a. “We zullen eerst zien wat de uitslag is, maar ik ben klaar om het mandaat van de burgemeester op te nemen”, stelt een ambitieuze Walter Duré. En wij gaan met een open vizier naar de verkiezingen. Behalve met VB praten we indien de kans er is met iedereen. Of het opnieuw een tweestrijd tussen Groen en N-VA wordt? Dat blijft zo.” Groen stapt in 2018 alleen naar de kiezer in Mortsel en deelt de lijst niet met sp.a zoals elders.