© dvd

© dvd

© dvd

© dvd

© dvd

© dvd

© dvd

1/7

Mortsel feest! moet herbronnen

Vorige jaren was het al triest, deze editie van Mortsel feest! bijna schrijnend: het feest in de Statielei. Nog geen derde van de winkels nam er deel afgelopen weekend. Amper kraampjes, weinig leuke acties, magere animaties en dus lang geen groots braderijgevoel. Bijzonder jammer.

Want wat een enorm contrast met pakweg de succesvolle jaarmarkten in pakweg Borsbeek, Edegem of Boechout. Daar is het telkens over de koppen lopen tussen een overaanbod aan deelnemers. Gelukkig konden de bezoekers in Mortsel – want die waren er toch – wel nog terecht bij Mortsel sma(a)kt! op het Stadsplein om te proeven van het culinaire aanbod van de lokale cafébazen en restaurateurs. Weinig nieuwe gezichten hier helaas, maar dat deerde blijkbaar niet. En zo was het in het 'food'dorp bij momenten gezellig druk én vooral erg lekker dankzij de Mortselse vaste waarden.

Ook een dikke pluim voor de vernieuwde Pieter Reypenslei. Daar slaagden ze er wel degelijk in om een stevig winkeliersfeest neer te zetten met een super fijne ambiance. Aan de Statielei om dit voorbeeld volgend jaar te volgen. Sowieso is er dus een pak huiswerk voor de winkeliers van de centrale winkelas, de middenstandsraad en het stadsbestuur die de koppen een keertje moeten samensteken. Zoniet, dan kan Mortsel feest! beter plaats ruimen voor een Mortsel sma(a)kt! XXL of zo. Iemand nog wat andere suggesties misschien?

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio