Vandalen viseren werf zwembad

Print

Foto: Dirk Van de Velde

Mortsel - Onbekenden hebben zondagnacht een spoor van vernieling getrokken in en rond het voormalige zwembad Den Bessem, aan de Liersesteenweg. De aannemer die zopas is gestart met de afbraak denkt eraan camera’s te plaatsen.

De vandalen vernielden tal van ramen in het gebouw, goten bussen olie leeg op de trappen en beschadigden tal van wagens die in de buurt geparkeerd stonden. Het zwembad dat in december 2015 de deuren sloot, kreeg sinds het leeg staat al vaker ongewenst bezoek. Maar deze keer gingen de daders wel heel driest tekeer.

De politie bevestigt dat ze in de omgeving van de werf van het zwembad een extra oogje in het zeil gaat houden. De aannemer pleit voor cameratoezicht. “Dit kan niet zomaar“, reageert burgemeester Erik Broeckx (N-VA). “We bekijken nu of het gebouw nog openbaar domein is om uitsluitsel te geven. En hoe jammer we het ook vinden, bewaking daar dag en nacht is onmogelijk. Vermoedelijk na de paasvakantie arriveren de grote bulldozers en gaat alles tegen de vlakte. Ongetwijfeld neemt de bouwheer dan zelf wel extra maatregelen om de werf zo goed mogelijk te beveiligen.”

Tegen 2018 moet het nieuwe zwembad klaar zijn. 

 

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio