Kunstenaar strijkt met pop- up neer in leegstaand winkelpand

Print

Foto: Dirk Van de Velde

Mortsel - Jules Smets is de nieuwe buurman in de Pieter Reypenslei in Mortsel. Met een pop-upkunstgalerij geeft hij de winkelstraat er een kunstig accentje mee.

“Ik moet toegeven dat de eigenaar van het gebouw meteen gewonnen was voor het idee om hier mijn kunstwerken tentoon te stellen en te verkopen”, start Smets zijn verhaal. “De zaak stond hier dan ook al jaren leeg. En eigenlijk was dat mijn grootste motivatie: om hier in Mortsel wat extra leven in de brouwerij te krijgen. Ook voor de eigenaar is dit een manier om weer sneller een huurder te vinden.”

Het oeuvre van Jules Smets gaat trouwens zeer breed: van bronzen beelden tot schilderijen, tekeningen en kunstig bewerkte digitale beelden. “Mijn werken zijn telkens erg realistisch, zij het dan wel met een hoop fantasie erin verwerkt.” De prijzen van een authentieke Jules Smets variëren van 350€ voor een tekening tot 6000€ voor een groot bronzen beeld. Al het werk is te bezichtigen in de pop-upgallerij in de Pieter Reypenslei 5 in Mortsel. En dat op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13u tot 17u en op afspraak.

Lees het hele artikel zaterdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio