RUP legt krijtlijnen stadscentrum vast

Print

Foto: Dirk Van de Velde

Mortsel - De Lindelei wordt extra beschermd als bouwkundig erfgoed. Bouwlagen tot vijf hoog op de Statielei. Dat en nog veel meer staat in het nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Centrum-Krijgsbaan waarvoor de gemeenteraad zopas de voorlopige vaststelling goedkeurde.

Het RUP gaat na de goedkeuring én met behoorlijk wat kritiek van de oppositiepartijen in openbaar onderzoek, waarbij de inwoners en adviesraden hun stem kunnen laten gelden. En die zal er ongetwijfeld zijn. Gezien er toch enkele zeer doortastende elementen in het plan zitten.

“We geloven hiermee voor de komende pakweg 30 jaar meer kansen te creëren voor wie in ons winkelcentrum wil investeren. Het biedt tegelijk kwaliteitsgaranties voor wie op de winkelas of in de Lindelei woont“, vertelt schepen voor Ruimtelijke Ordening Steve D’Hulster (sp.a). Zo stelt het RUP dat er op de Statielei in de toekomst tot 5 bouwlagen hoog mag gebouwd worden. “Een tunneleffect of Blankenberge in Mortsel? De Statielei kan gerust nog wel wat hebben. De Lindelei dat is bijna bouwkundig erfgoed. Het eigen karakter net als het groene karakter van dat gebied zullen we juridisch verankeren.”

Lees het hele artikel donderdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid

Foto’s Dirk VAN DE VELDE 

 

 

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio