Dankzij ‘Martha’s Koffie’ weldra Sociaalste Gemeente van Vlaanderen?

Foto: Dirk Van de Velde

Dankzij ‘Martha’s Koffie’ weldra Sociaalste Gemeente van Vlaanderen?

Print
Mortsel - De formule van ‘Martha’s Koffie’ en de kersverse uitloper, ‘Martha’s Praatcafé’, gooien hoge ogen. En niet enkel bij de Mortselse ouderen. De initiatieven dingen nu ook mee naar de award van ‘Sociaalse Gemeente van Vlaanderen 2016’.

Het verhaal van ‘Martha’s Koffie’ startte in 2015 in de schoot van de Mortselse Ouderenadviesraad. “Vier keer per jaar nodigden we zeer wijkgericht de volgens ons sociaal meest kwetsbare groep van onze bevolking uit: alleenstaande 75-plussers. In één van de lokale dienstencentra verwelkomden we ze dan met koffie, wat lekkers en een fijne babbel”, legt de Mortselse ouderenbeleidscoördinator Liesbeth Luts uit. 

Met ‘Martha’s Praatcafé’ trekken de initiatiefnemers het concept nog wat meer open. Daarbij is iedereen elke eerste donderdag van de maand welkom. “De leeftijd doet er niet toe. Voor 1€ is er opnieuw à volonté koffie en wat lekkers. En op die manier proberen we het sociale isolement toch wat tegen te gaan.” ‘Martha’s Koffie’ vond zo ook de weg naar de ‘Verkiezing Sociaalste Gemeente van Vlaanderen’. Een initiatief van de website Solden.be die Vlaamse sociale activiteiten en vrijwilligers in het zonnetje tracht te zetten. Iedereen mag online zijn stem uitbrengen tot 1 september. 15 september volgt de uitreiking.

Info: www.gezinsbondmortsel.be/ouderenadvies.html en www.solden.be/awards/sociaal-verantwoord

Lees het hele artikel vrijdag in Gazet Van Antwerpen - editie Zuid

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio