© GVA

© GVA

© GVA

© GVA

© GVA

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Groen verzet zich tegen compensatiebos

Er komt in Mortsel een nieuw bos van zo’n 9000m2 tussen het woonwagenterrein en Fort 3 in Borsbeek. Dat moet deels de kaalkap die BAM NV uitvoert in het Sint–Annabos op Linkeroever - dik tegen de zin van Groen – compenseren.

Seppe Slaets

De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) NV zou het bos rooien in functie van de realisatie van de Oosterweelverbinding. Vandaag is er weliswaar nog steeds geen kapvergunning afgeleverd.

“Wij stemmen tegen dit compensatiebos omdat we solidair zijn met de vele Antwerpenaren die al jaren protesteren tegen de Oosterweelverbinding dwars door de stad en die al even lang lang ijveren voor het behoud van het waardevolle Sint-Annabos”, zegt Ingrid Pira namens Groen Mortsel.

Schepen voor Ruimtelijke Ordening en Openbaar Groen, Steve D’Hulster (sp.a): “Voor de duidelijkheid: ik ben ook tegen de kap van het Sint-Annabos. Maar ik vind het vreemd dat je dan stelt dat het bos geheel niet moet gecompenseerd worden. Voor Mortsel is het daar een ideale plek om een bos te creëren." Groen was als enige Mortselse partij tegen het compensatiebos.

Lees het hele artikel donderdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Zuid

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring