Raadslid incasseert zware opdoffer door inbraak

Foto: Dirk Van de Velde

Raadslid incasseert zware opdoffer door inbraak

Print
Mortsel - “Voor meer dan 10.000 euro gestolen. Alle hulp is welkom om mijn materialen terug te krijgen en vooral om de bandieten te pakken”, laat Groen-raadslid en aannemer Walter Duré op zijn Facebook-pagina noteren. In de nacht van zondag op maandag kreeg hij op zijn werf inbrekers over de vloer.

Zondag was Duré nog aan de slag op de werf in de Jacob Van Arteveldestraat. Hij renoveert er een klein appartementsgebouw met vijf flats, waarvan er drie worden ingezet voor sociale verhuur. “Maandagochtend merkte ik bij aankomst dat de voordeur was geforceerd. De noodverlichting in de gang, die in principe altijd brandt, hadden de dieven stuk gemaakt. En zo hebben ze hun slag geslagen.”

Duré stockeerde al zijn elektrische toestellen netjes in schabben in de kelder. Die waren dus tegen maandagochtend helemaal leeggeplunderd. “Gezien de omvang qua gereedschap zijn ze daar toch bijna een half uur mee bezig geweest.” Een kleine rondvraag bij de buren leverde vooralsnog niets op. “Niemand heeft iets gemerkt. Daarom dat ik die oproep lanceer. Misschien bieden de dieven eerstdaags de toestellen en het verdwenen materiaal wel aan via het internet of zo. Ik liet inmiddels een lijst opmaken met alle serienummers. Dus ik hoop dat we de inbrekers zo mogelijk nog op het spoor komen.”

Lees het hele artikel dinsdag in Gazet Van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio