Steven Dupré: “Een berg in de zon bevalt me meer”

Striptekenaar Steven Dupré Foto: GVA

Steven Dupré: “Een berg in de zon bevalt me meer”

Print
Mortsel - Geboren in Mortsel, getogen in Kontich en na Antwerpen alsook een Kempense omweg zijn plek gevonden in Spanje. En van daaruit pakt striptekenaar Steven Dupré vandaag uit met zijn kersverse strip, De Roofdierenclub ‘De Boeman’.

Dupré, in 2011 nog winnaar van de prestigieuze stripprijs de Bronzen Adhemar, is inmiddels goed voor een kwarteeuw aan strips. De Vlaamse lancering van De Roofdierenclub ‘De Boeman’ komt er na de succesvolle première begin dit jaar in Frankrijk. En dat stuwt de verwachtingen toch enigszins de hoogte in. “Ik weet dat ik een trouw publiek in Vlaanderen heb dat mijn albums weet te appreciëren”, blijft Steven rustig. Je zou natuurlijk voor minder vanuit de prachtige Spaanse regio Malaga. Dupré woont daar nu reeds enkele jaren. “Ik zoek graag de rust op", vertelt hij. "Echt zeggen dat ik het daar mis, kan ik dus niet. Hier zit ik op een berg in de zon. En dat bevalt me veel meer."

De Roofdierenclub, ‘De Boeman’ is een uitgave van Casterman en tegen 7,95€ verkrijgbaar in de betere boekhandel of stripspeciaalzaak.

Lees het hele artikel woensdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid


Copyright: Gerlinde Versyck

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio