Schakelt ook Mortsel over naar LEZ?

Mortsel staat niet geheel weigerachtig om een Lage Emissie Zone (LEZ) te installeren. “Maar dit heeft enkel zin als we bij een grote zone als Antwerpen kunnen aansluiten”, aldus schepen voor Duurzame Ontwikkeling, Steve D’Hulster (sp.a).

Seppe Slaets

Antwerps milieuschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) lanceerde het idee om Mortsel te laten aansluiten bij Antwerpen in het ATV-programma Wakker op Zondag “Recente metingen wezen uit dat we aan onze gewestwegen 20% boven de Europese norm qua uitstoot zitten. Dus er moet nog heel wat gebeuren in Mortsel”, weet D’Hulster. “Maar het heeft geen zin om met Mortsel een eigen LEZ te beginnen. Aanluiten bij Antwerpen? Graag."

“Alleen lage emissiezones invoeren, is niet voldoende om minder uitstoot te bereiken. Ook door ervoor te zorgen dat er geen nieuwe snelwegen zoals de R11bis door onze regio kunnen komen. Anders zijn we op het vlak van luchtkwaliteit terug naar af.” Verder benadrukt de Mortselse schepen nogmaals dat het ook een must blijft om de zware vrachtwagens uit het verkeer te halen in zijn stad. Voorlopig is het niet duidelijk of er eerstdaags nog nieuwe gesprekken tussen Mortsel en Antwerpen volgen rond de plannen om de Antwerpse LEZ verder uit te breiden richting de Zuidrand.