Ecowijk een optie op oude werf?

Print
Mortsel - De invulling van de alom bekende ‘werf’, de thuisbasis van de technische diensten in de St.Benedictusstraat, moet binnenkort kleur bekennen. Groen hoopt dat er een soort ecowijk komt.

De gemeenteraad stemde zopas in om Intercommunale Igean aan te stellen als partner in het project. “We geven de opdracht omdat Igean meer thuis is in dit soort dossiers”, verduidelijkt schepen voor Ruimtelijke Ordening, Steve D’Hulster (sp.a). “Zij moeten vooral het technische en praktische luik bekijken.”

Wat de invulling betreft, staat het dossier nog in zijn kinderschoenen. Toch gooit Groen opnieuw de suggestie van ‘ecowijk’ op. “De ruimte die vrijkomt nu de werf naar de Heirbaan verhuist, ligt tussen twee drukke verkeersstraten die bovendien dicht bevolkt zijn”, weet raadslid en Groen-voorzitter Walter Duré, “daarom is een ecowijk ideaal. Zo’n wijk heeft aandacht voor compact wonen met veel open ruimte voor spelen of samen tuinieren. Er wordt ook een punt gemaakt van duurzame energiebronnen en zo mogelijk gesloten afvalstromen. Auto’s parkeren aan de rand.”

Lees het hele artikel dinsdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio