© DVD

Omwonenden verliezen slag om Meerminne

Er komt geen nieuw onderzoek dat moet uitmaken of er een renovatie mogelijk is van het oude woonzorgcentrum Meerminne. Dat besliste de Mortselse OCMW-raad woensdagavond.

Seppe Slaets

Heel wat omwonenden hadden namens het actiecomité ‘Meerminne-Breekmijnietaf’ erop aangedrongen om het gebouw niet af te breken. Ze kregen het voorstel voor de tegenexpertise zelfs opnieuw op de raad, maar daar eindigde het dus. Er bleek geen politieke wil om terug te keren op de eerdere beslissingen van de betrokken raden.

“Het gebouw laat door de massiefbouw en de lage plafonds niet toe om er de invuling aan te geven die we willen. Vandaar de voorkeur voor een graduele afbraak en de bouw van een nieuwe, moderne en efficiënte welzijnscampus”, herhaalde OCMW-voorzitter Chris De Ridder (CD&V). De bewoners dropen teleurgesteld af. Ze zijn in maart op uitnodiging van De Ridder wel nog welkom om ter plaatse de toekomstplannen voor de gehele site in te zien en de “fundamentele problemen van het huidige gebouw” van naderbij te bekijken.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio