© Dirk Van de Velde

Comité wil Meerminne behouden

Het comité Meerminne Breekmijnietaf is maandag gaan aankloppen bij OCMW-voorzitter Chris De Ridder. Op zak hadden de actievoerders de duidelijke vraag, mét petitie, om het voormalige woonzorgcentrum niet af te breken.

Seppe Slaets

In oktober vorig jaar werd beslist om de oude Meerminne tegen de vlakte te gooien. Om op die site dan een gloednieuwe zogenaamde welzijnscampus te bouwen. Volgens de stad was het niet mogelijk om de gebouwen te renoveren. Groen protesteerde eerder al omdat volgens de oppositiepartij die piste nooit voldoende is onderzocht geweest.

Dat verzet zwelt nu dus aan. Omwonenden verenigden hun krachten. Ze hingen ‘Breek mij niet af’-affiches op. Een petitie ging rond. En als orgelpunt van het verzet trok het comité naar de OCMW-voorzitter. Gesteund door 614 handtekeningen tracht Meerminne Breekmijnietaf af te dwingen dat de OCMW-raad de eerdere beslissing tot volledige afbraak herbekijkt. “Door renovatie te combineren met uitbreiding is het mogelijk om sneller en milieuvriendelijker de Meerminne om te vormen naar een welzijnscampus”, heet het bij Arnold Van Hove, Roland Luxen en Leen Van Brempt namens het actiecomité. “Bovendien kan de stad zo ook sneller tegemoet komen aan de hoge nood aan betaalbaar wonen en bijkomende serviceflats. Dit alternatief werd tot nu toe niet onderzocht. Daarom vragen wij een tegenexpertise op te starten.”

Leest het hele artikele dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie Metropool Zuid