© Dirk Van de Velde

Minister Ben Weyts: “Tunnel laat luchthaven groeien”

Met het nodige tromgeroffel heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Ben Weyts (N-VA), zondagochtend de Krijgsbaantunnel officieel geopend. “Een belangrijke stap voor de luchthaven en de Antwerpse regio”, zo klonk het.

Seppe Slaets

April 2013 ging de eerste spade de grond in en goed twee jaar later is de tunnel onder de R11 (Krijgsbaan) een feit. Het uitgangspunt van het project bestaat erin om de uitzonderlijke mobiliteitsknoop waar vlieg-en autoverkeer elkaar kruisen op te lossen. Temeer zorgt de tunnel er ook voor dat de luchthaven voortaan voldoet aan de verstrengde internationale voorschriften rond een permanente veiligheidszone aan de start-en landingsbaan, de zogeheten RESA (Runway End Safety Erea).

“We ontnemen Antwerpen dit unicum: waar je zoals pakweg in Afrika of ergens in Azië nog voor een rood licht moet stoppen met je wagen om een vliegtuig te passeren”, grapte Vlaams minster Ben Weyts. “Dit zorgt niet enkel voor een vlotter verkeer in deze omgeving. Het geeft meer veiligheid voor de vele fietsers. En we kunnen eindelijk ook de toekomst van de luchthaven verzekeren. De tunnel laat deze verder groeien.” Marcel Buelens, CEO van de luchthaven van Deurne, greep die aangereikte hand van de minister wat graag aan. “Dit zet ons nog meer op de kaart met het elan van de economische motor die we voor Antwerpen zijn. Het opent in elk geval perspectieven voor de optimalisatie van onze startbaan.”

In de loop van maandag, 14 december, opent de Krijgsbaantunnel voor alle verkeer. Hopelijk zonder files.

Lees het hele artikel maandag in Gazet Van Antwerpen - Metropool Zuid.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio