© Dirk Van de Velde

Sociaal waskot draait op volle toeren

Amper enkele weken geopend draait twaskot in voormalig woonzorgcentrum De Meerminne al op volle toeren. Het sociaal wassalon slaat zodanig aan dat er vacatures klaar staan om nieuwe mensen aan te werven.

Seppe Slaets

Wat doet twaskot van de vzw 'Waar het om draait' precies: wassen, drogen, plooien en strijken. Maar uiteraard is het verhaal net iets interessanter dan het zo klinkt. “twaskot is er in eerste instantie voor sociaal zwakkeren", aldus zaakvoersters Inge Rombouts en Eva De Pauw. "Mensen die bij ons werken, vinden moeilijk een job op de reguliere arbeidsmarkt. Wij doen daarom dienst als opstapje daarnaartoe. Daarbij leveren wij onze diensten aan tegen sociale tarieven. Dus echt voor zij die het niet breed hebben.”

Het concept slaat duidelijk aan. “Het grote publiek vindt zijn weg naar hier. En dat is fijn. Er werken nu al twee mensen bij ons. Nog voor het eind van het jaar komen daar twee collega’s bij. Volgend jaar mikken we op een totaal van acht. En we hopen tegelijk dat we erin slagen om personen met een fysieke handicap wat te stimuleren om de stap te wagen."

Lees het hele artikel zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio