Rampoefening: auto's crashen in nieuwe tunnel Krijgsbaan

Print

Foto: Dirk Van de Velde

Mortsel / Borsbeek - Hulpdiensten zijn zaterdagochtend massaal uitgerukt naar de nieuwe tunnel van de Krijgsbaan (R11), aan de luchthaven van Deurne op de grens van Borsbeek en Mortsel. Ze moesten er alles uit de kast halen bij een grote autocrash in één van de kokers. Geen paniek: het ging om een rampoefening die de naam ‘Dark Cave’ meekreeg.

Tal van voertuigen geraakten tijdens de simulatie betrokken in de crash. En dat halverwege de linker koker komende van Borsbeek richting Mortsel. Een heel legertje aan diensten nam deel aan de oefening: de gemeentebesturen van Borsbeek en Mortsel, de brandweerkorpsen uit de zone Rand (voorpost van Edegem, Borsbeek, Wuustwezel en Kontich), de Civiele Bescherming, Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en tal van medische diensten.

De oefening verliep behoorlijk vlot. Al duurde het toch goed een uurtje voor alle inzittenden van één van de voertuigen in veiligheid waren gebracht. De brandweerlui werden ook geconfronteerd met enkele vaten met brandbaar materiaal, die in een auto zaten.

Een evaluatie van ‘Dark Cave’ volgt nog om zo qua noodplan en dergelijke op het ergste voorbereid te zijn als de tunnel aan de Krijgsbaan binnenkort in gebruik wordt genomen. Dit gebeurt volgens de planning nog dit jaar. Vermoedelijk ergens half december.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio