Schepen Vermeiren stapt op

Print

Goedele Vermeiren. Foto: dbw

Mortsel - Goedele Vermeiren (N-VA) heeft dinsdagnacht tijdens de raadscommisie haar afscheid aangekondigd als schepen. Een donderslag bij heldere hemel voor sommigen. “Maar voor ons was het geen verrassing”, aldus burgemeester Erik Broeckx (N-VA) die op zoek moet naar een vervanger.

 

De schepen voor Onderwijs, Jeugd, Fort 4, Erfgoed en Toerisme: “Het is een samenloop van omstandigheden. En ik neem deze beslissing, na weliswaar lang nadenken, zowel omwille van professionele als privé-redenen.” Goedele Vermeiren stond in 2002 mee aan de wieg van de afdeling N-VA-Mortsel. In 2006 werd ze gemeenteraadslid. Van 2010 tot 2014 zetelde ze voor haar partij ook in het Vlaamse Parlement. Sinds 2012 was ze in de huidige meerderheid aan de slag als schepen. “Natuurlijk ga ik bepaalde zaken missen. Dat is altijd zo bij een afscheid.”

Tegen de commissie-en gemeenteraadszittingen van december hoopt de ploeg van Broeckx eruit te zijn wat de aanstelling van een opvolger betreft. Wie het wordt en of er een verschuiving van enkele bevoegheden volgt, daar wil de burgemeester nog niets over kwijt. "Dat moeten we intern bekijken."

Lees het hele artikel donderdag in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio