Schepen Koen Dehaen (N-VA): “Nood aan grote winkelpanden”

Print
Mortsel - Vorige raadszitting keurde Mortsel de aanstelling van een trajectbegeleider goed voor een geraamd bedrag van een kleine 100.000€. Die moet het project ‘Stadsterras Oude God’ een invulling geven.

Een marktonderzoek zal verduidelijken waar de site en Mortsel in het algemeen nood aan heeft. Extra woningen en appartemenen aan de rand? Kantoren en winkels? Seniorenwoningen? Extra parkzone? En wat met de Sint-Lutgardisschool die leeg komt te staan?  De optie van 5000m2 aan commerciële ruimte schiet weliswaar nu al in het verkeerde keelgat. “Misschien moeten we voor het stadsbestuur eens een winkel-staat-leeg-tocht door Mortsel organiseren”, haalt Naranjo Decamps uit van Mortsel Anders.

“Het is juist de taak van die trajectbegeleider om te bekijken of er behoefte is aan extra winkelruimte”, meent schepen voor Financiën en Patrimoniumbeheer Koen Dehaen (N-VA). “We kregen al dikwijls de vraag van ketens naar grote winkelpanden, liefst van twee verdiepen. Dus daar is er zeker nood aan. Qua leegstand zie je vaak dat het om de kleinere panden gaat.” En over grote winkels gesproken: eerstdaags opent er in de voormalige Brico-vestiging aan de Statielei een filiaal van discountketen Action. Daar wordt momenteel alles in gereedheid gebracht om in Mortsel uit de startblokken te schieten. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio