Thrillerdebuut ‘Justine’ meteen op shortlist Hercule Poirotprijs

Foto: Dirk Van de Velde

Thrillerdebuut ‘Justine’ meteen op shortlist Hercule Poirotprijs

Print
Mortsel - Over een gedroomd thrillerdebuut gesproken: ‘Justine’ van Anne-Laure Van Neer is zopas genomineerd voor de prestigieuze Hercule Poirotprijs. Daarmee kan de auteur zich in de mooie erelijst nestelen tussen ronkende namen als Jef Geeraerts, Pieter Aspe of pakweg Louis van Dievel.

De Hercule Poirotprijs wordt 31 oktober uitgereikt tijdens de start van de boekenbeurs in Antwerpen. Het is dé jaarlijkse literatuurprijs voor beste Vlaamse misdaadroman.

“Klinkt cliché, maar zoiets verwacht je niet hé”, trapt Anne-Laure af. “Het is super tof en tegelijk heel bizar om zo onmiddellijk tussen die grote namen te staan. Ik kom vanuit het niets en qua naamsbekendheid kan zo’n nominatie wel tellen.” In ‘Justine’, uitgegeven door Uitgeverij Kramat, doet de 75-jarige hoofdpersonnage Justine De Jager er alles aan om aan het verzorgingstehuis te ontsnappen. Ze gaat zelfs nog liever naar de gevangenis. Maar heeft ze daarwerkelijk de moord begaan die ze bekent? “Mijn vader die anderhalf jaar gelden overleed, zei me ooit: mij moet je nooit in een rusthuis steken. En dat is altijd blijven hangen.” 

Lees het hele artikel dinsdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio