Gezellige Pieter Reypenslei heeft het moeilijk

Print

De zaakvoerders van Benjamine Schoenen. Foto: Dirk Van de Velde

Mortsel - Grote verrassing: de succesvolle kinderschoenwinkel Benjamine in de Pieter Reypenslei stopt ermee. Ondertussen heeft het jarige kapsalon Dupon by Thomassen het glas op de toekomst. “We kijken uit naar de nakende heraanleg“, klinkt het dan weer bij Herenmode Duden.

De gezelligste winkelstraat van Mortsel, de Pieter Reypenslei, heeft het net als de rest van het winkelcentrum best moeilijk. Bloemenwinkel Puur en herenboetiek Daan zijn maar enkele winkels die er kort na de opstart al opnieuw opkrasten. En jammer genoeg verliest de straat nu ook nog eens één van de absolute smaakmakers: Benjamine Schoenen. 

“Wij willen gaan genieten van onze oude dag. En een overname door onze kinderen lag niet zo voor de hand”, vertellen Walter Vanmechelen, echtgenote Nicole en hun zoon, de laatste manager van de winkel. Bij kapsalon Dupon by Thomassen vierden ze recent nog feest. Vijf jaar geleden nam Johan de zaak over nadat hij er ondertussen al twintig jaar werkt terwijl Dupon inmiddels 50 kaarsjes mag uitblazen. “Onze straat is helemaal op”, stelt Peter Demeulemeester van Herenmode Duden dan weer. “Vandaar dat we die gevel-tot-gevelheraanleg zo verwelkomen.” In de lente van 2016 vangen de werkzaamheden in de Pieter Reypenslei aan. 

Lees zaterdag het hele verhaal in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio