Burgemeester steunt bedreigde materniteit

Print
Mortsel - Aan de hand van een open brief aan de directie van het Sint-Jozefziekenhuis hoopt burgemeester Erik Broeckx (N-VA) de bedreigde materniteit alsnog te redden. Hij lanceert een oproep om de afdeling in Mortsel te behouden.

De aankondiging rond een mogelijke sluiting blijft zodoende veel stof doen opwaaien in Mortsel. De vele reacties op sociale media zijn de burgemeester niet ontgaan, waardoor hij dus zelf het initiatief nam om een schrijven te richten aan de directie van de GZA-groep, waaronder het Sint-Jozefziekenhuis valt.

“De materniteit is een begrip in Mortsel. Nu is de kans dat die verdwijnt helaas zeer reëel. Ik betreur dat enorm”, luidt het in de brief. “De materniteit staat bekend voor het familiaal en kleinschalig karakter. Veel inwoners hebben het gevoel dat hen iets wordt afgenomen. Elke inwoner heeft namelijk wel herinneringen aan de materniteit. Ook mijn drie kinderen zijn er geboren. Ik hoop van harte dat er een doordachte oplossing uit de bus komt waar alle betrokken partijen zich vroeg of laat in kunnen vinden.”

Lees het hele artikel dinsdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio