© Dirk Van de Velde

© Dirk Van de Velde

1/2

Joggen door kerk en jeugdlokalen

Nog een kleine week en de jaarmarkt verwelkomt op 18 september haar gloednieuwe pronkstuk: ‘De Ronde Van Mortsel-dorp’. Dit nieuwe loopevent vervangt de voormalige jaarmarktloop die tot groot ongenoegen van velen twee jaar geleden verdween.

Er ontstond heel wat protest toen het stadsbestuur besliste om de loopwedstrijd weg te halen uit Mortsel-dorp en onder de naam van ‘Mortsel Loopt’ naar het Stadsplein te brengen. Vele discussies en protestacties volgden. ‘Mortsel Loopt’ verhuisde dit jaar naar mei en in september zou een nieuw initiatief de kans krijgen. Welnu, noteren: 18 september kent ‘De Ronde van Mortsel-dorp’ zijn vuurdoop.

“Drie keer gaat er een startschot klinken”, vertellen Walter Duré en de collega’s-organisatoren uit Morsel-dorp. “Voor de allerkleinsten tot 6 jaar is er de mini-ronde, rond en door de Sint-Benedictuskerk. De speelse ronde, goed voor maximum 3 km, is er dan voor de recreatieve sportievelingen van alle leeftijden. Onderweg moeten de deelnemers opnieuw door verschillende gebouwen lopen zoals de kerk, alsook door de basisschool of pakweg het woonzorgcentrum Mayerhof en de vele jeugdlokalen. Nadien volgt de sportieve ronde waarbij de lopers het traject van 3 km tot drie keer toe mogen doen. Dit moet voor iedereen een unieke avond worden.”

Info: www.derondevanmortseldorp.be

Lees het hele artikel zaterdag in Gazet Van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio