Auteur Jos Vandeloo: "Ik een monument? Nooit de bedoeling geweest"

Print
Mortsel - Beroemd schrijver en erburger Jos Vandeloo is 90 geworden. En dat werd vrijdag gevierd met de onthulling van een portret van de auteur, dat u voortaan kan bewonderen in het stadhuis.

De schrijver kwam in 1963 samen met zijn gezin in Mortsel wonen. En hij is er sindsdien altijd gebleven. “Welke band ik precies met Mortsel heb? Zou ik daar eerst eens een nacht over mogen slapen”, lacht Jos als hij na de onthulling van het portret de verzamelde pers te woord staat. Of hij blij is met het portret? “Dit raakt me zeker. Het is erg goed gemaakt. Ik zou het niet kunnen. Op schildergebied ben ik allerminst een uitblinker.”

Maar als auteur dus des te meer. Vandeloo schreef een gigantisch oeuvre bij elkaar. “Welk werk me het meest bijblijft, dat kan ik heel moeilijk zeggen. Dat ik een monument ben? Dat is in elk geval nooit de bedoeling geweest. En 90 jaar worden voelt vrij vreemd aan. Vooral omdat ik goed besef dat de meeste mensen die leeftijd niet halen. Dat is de harde realiteit. Ik ben blij dat deze kans er voor mij wel was. Heb ik ze ook optimaal benut? Awel, dat zou ik niet durven zeggen”, besluit een trotse Jos Vandeloo al lachend. 

Lees het hele artikel in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio