© dbw

Burgemeester Broeckx: “Geen Plopsa-waterpretpark in Mortsel”

Burgemeester Erik Broeckx (N-VA) is furieus over de meldingen dat er in Mortsel mogelijk een waterpretpark van de Plopsa Group zou komen. Dit houdt volgens hem geen steek en hypothekeert bovendien de samenwerking rond een intergemeentelijk zwembad waarvoor de komende weken cruciale gesprekken plaatsvinden.

Seppe Slaets

“Voor de duidelijkheid: er komt geen Plopsa-waterpretpark in Mortsel”, haalt Broeckx uit. “Er zijn geen gesprekken geweest. En wij willen dit ook helemaal niet. Wij mikken op een nieuwe versie van ons oude bad: om baantjes te trekken, een plek waar schoolkinderen tegen democratische prijzen komen zwemmen en met een hoge toegankelijkheid spelen we ook in op G-sporters die op weinig plaatsen terecht kunnen.”

Dinsdag liet Boechout weten finaal af te haken in het intergemeentelijk project. Maar de rest is, zo stelt de Mortselse burgemeester, nog wel in de running. “Deze maand staat er cruciaal overleg op het programma met Hove, Edegem en Borsbeek. Want bovenop de 1,8 miljoen euro van Vlaanderen hebben we nog extra centen nodig om de 6 miljoen euro te halen die een nieuw bad ons gaat kosten. Wij hopen dat in alle betrokken gemeenten in september gunstig gestemd wordt over een samenwerkingsprotocol. En dan kan het snel gaan."

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio