MUZIX leidt rock- en poptalent op

Foto: DVDV

MUZIX leidt rock- en poptalent op

Print
Mortsel - Toekomstige rockers en popidolen in Mortsel weten weldra waar naartoe. Volgend schooljaar opent muziekschool MUZIX de deuren in vier lokalen van school De Tandem.

Bezielers van het project zijn Mieke Van Berendoncks en partner Steven Verhelst. Beide muzikale duizendpoten zijn beroepsmusici en begonnen twee jaar geleden met muzieklessen in Boechout, waar ze een lokaaltje huurden. Puur praktisch bleek dat allerminst ideaal en zo belandden de twee in Mortsel-Dorp waar ze een handvol lokalen ter beschikking kregen om hun droom waar te maken.

“We zijn ondertussen alles aan het verbouwen”, zegt Mieke. “Er is heel veel werk. Maar het wordt ideaal voor onze lessen.” MUZIX geeft privéles aan kinderen vanaf het tweede leerjaar tot volwassenen. Vooral die laatste groep gaat in de toekomst nog meer aandacht krijgen.

Opgelet: de muziekschool profileert zich niet als de traditionele muzikale instelling. “Geen strenge notenleer bij ons”, klinkt het. “Wij zijn anders dan andere academies. Want het heeft weinig zin om dezelfde aanpak te hanteren. Wij mikken enkel op rock en pop volgens een eigen methodiek en visie.”

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen - editie Zuid

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio