Seksshops en wedkantoren geen vrijspel

Foto: SVDE

Seksshops en wedkantoren geen vrijspel

Print
Mortsel - Het stadbestuur laat de deur nog slechts op een kier voor inrichters van wedkantoren tot uitbaters van seksshops of zelfs shisha-bars. Een aangepaste politieverordening legt voortaan strenge regels op.

In feite betreft het een uitbreiding van een reeds bestaande regelgeving rond vestiging en uitbating van nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie. Daarin hanteert Mortsel een strikte regelgeving om de wildgroei aan dat type van zaken in te perken. 

“Het niveau is met ons reglement perfect behouden”, stelt burgemeester Erik Broeckx (N-VA). “Wel merken we dat er de voorbije twee jaar een evolutie is ontstaan waarbij in stedelijke regio’s bepaalde handelsvormen meer en meer de kop opsteken. Concreet gaat het over: club-vzw’s, kansspelinrichtingen, shisha-bars, wedkantoren en seksinrichtingen waar pornografische vertoningen plaatsvinden. We moeten ze toelaten, maar qua uitbatingsvoorwaarden kunnen we dus wel spelregels opleggen zodat we een en ander pro-actief kunnen sturen en nadien controleren. Hierbij denken we aan brandveiligheid, hygiëne, solvabiliteit, moraliteit en stedenbouw.”

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio