© rr

© rr

1 / 2

Fiets-en wandelweg zet buurt op stelten

De aanleg van de fiets-en wandelweg tussen de Grotenhof en de Eggestraat blijft niet onbesproken. Enkele buren klagen over het onterecht inpikken van stukken tuin, het verloren gaan van bomenpracht en een toenemende onveiligheid. De stad countert de kritiek.

Seppe Slaets

“De tuinen liggen helemaal open en bloot, terwijl verschillende woningen daar in het verleden al het slachtoffer zijn geweest van inbraken", aldus Mortsel Anders-raadslid Naranjo Decamps. Bij buurman Paul Janssens wringt het schoentje ook op andere plekken. “Van onze tuinen is over heel de breedte een meter meer afgenomen dan beschreven in tal van actes uit het verleden. We moeten dit vermoedelijk uitvechten tijdens een rechtszaak.”

Daarnaast betwisten de buurbewoners ook een belasting die de stad hen recent oplegde en het feit dat vele bomen moesten sneuvelen. Schepen van Ruimtelijke Ordening, Steve D’Hulster (sp.a), reageert rustig. “Ze hebben het recht dit juridisch te betwisten. Die retributie geldt in heel Mortsel. De ingrepen daar zijn zo structureel dat we al het groen eruit moesten doen. En we voelen niet aan dat de inbraakgevoeligheid daar nu toeneemt”, luidt het.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio