© Roald Roos

© Roald Roos

1 / 2

Roald Roos: “Klein-Zwitserland is juweeltje”

Mortsel maakt zich zowaar op voor een filmpremière. Met name van de prent over natuurgebied Klein-Zwitserland van Roald Roos die voor het project zomaar even zeventig draaidagen doorbracht in het groen langsheen de R11. Mortsel

Seppe Slaets

“Gelukkig kreeg ik heel wat hulp van de kenners ter plaatse (Yves Joris, Juul Slembrouck en Paul Van Dyck, red.)", zegt Roald Roos. "Zij leerden me de meeste uiteenlopende werelden zien in Klein-Zwitserland, waarin je telkens heel wat zeldzame fauna en flora kon ontdekken. Wat een rijkdom aan zwammen zoals bijvoorbeeld de krulhaarkelk-en de koraalzwam. En een ongelooflijke variëteit aan kleinere vogels: de distelvink om er maar één te noemen. Ook al zien veel mensen het niet: Klein-Zwitserland is echt een juweeltje.”

In die zin kan de film misschien ook een mooi steentje bijdragen aan het behoud van het natuurgebied van pakweg zes hectare. Want dat is, zoals geweten, door de mogelijke aanleg van de R11BIS enigszins bedreigd. "Ik probeer zoveel mogelijk mensen te boeien die zich eigenlijk helemaal niet interesseren voor natuur.” De première van ‘Klein-Zwitserland. Natuur in de stad, dicht bij huis’ vindt plaats maandag 23 februari in de schouwburg MLS in Mortsel. De voorstellingen zijn om 15u en om 20u. De toegang is gratis.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio