© Dirk Van de Velde

“Cadiz mag niet verdwijnen”

Met Steve Vandeputte verliest Mortsel één van haar bekendste cafébazen. De zaakvoerder van Café Cadiz start in Schilde een nieuwe koffiebar, maar verzekert met de overnemers wel de toekomst van zijn geesteskind.

Seppe Slaets

“Ik maakte vele leuke jaren mee en leerde ontzettend veel toffe mensen kennen", vertelt Vandeputte. "Ondertussen ben ik verloofd geraakt en verkies ik toch iets met wat meer daguren dat makkelijker valt te combineren met een toekomstig gezin.” Eind februari al opent Steve op de Turnhoutsebaan in het centrum van Schilde koffiebar Manolete. “Een combinatie van de betere koffiebonen van Norma, heerlijke thee van Café Couture, een uitgebreid aanbod aan verse sapjes, gezonde boterhammen en luxe-ontbijtjes”, promoot hij zijn kersverse zaak.

28 februari neemt Vandeputte definitief afscheid van al zijn Mortselse vrienden en klanten. En hij doet dat natuurlijk met een stevige ‘Farewell-party’ met onder meer dj Larsson. “Cadiz mag niet verdwijnen. Al heb ik het volste vertrouwen in de overnemers. Nog wat goed advies? Gewoon vernieuwend uit de hoek komen en mensen aantrekken door voldoende leuke feestjes en concepten te organiseren. Daar is in Mortsel nog altijd voldoende vraag naar. Want hier zijn echt amper uitgaansmogelijkheden in de buurt."

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid