© Dirk Van de Velde

Project beschut wonen verhuist van Berchem naar Mortsel

Het beschut-wonen & activeringsproject vzw De Link aan de Antwerpestraat 179 zit volop in de verbouwingen. Bedoeling is dat alle diensten, die vandaag voor een deel nog in Berchem huizen, er onderdak krijgen.

Seppe Slaets

Vzw De Link focust zich met een hele waaier aan diensten op psychisch kwetsbaren: van beschut wonen, dagactiviteitencentrum Activering de Link voorheen bekend als ‘t nieuw Kla4 tot een mobiel team dat psychische ondersteuning geeft bij mensen thuis. De kantoren en het mobiel team bevinden zich momenteel in de Jan De Graafstraat in Berchem. Maar bedoeling is dus dat alle peilers een thuis krijgen in Mortsel.

“Dagelijks krijgen we bij de activering zo’n 35 mensen over de vloer. Zij zijn daar actief in het fietsenatelier, de ambachtelijke boekbinderij of het semi industrieel atelier. Maar we hebben er ook een klusdienst, een keuken-en vrije tijdsatelier”, schetst de directrice van vzw De Link, Nicole Van Houtven. “De verbouwing is daar in de Antwerpsestraat heel ingrijpend. Vandaar dat de ateliers tijdelijk plaatsvinden in de Vredebaan (aan Opnieuw & Co, red.). Niet enkel is er een grondige renovatie en passen we alles aan aan de hedendaagse normen rond energiebesparing. We brengen onze kantoren ook onder in de kelder en op het gelijkvloers. En we frissen de gevel op." Directrice Van Houtven hoopt dit najaar de verhuis te kunnen realiseren.

******* Lees het hele verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid *******

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio