© Dirk Van de Velde

Bebouwing Stadsplein krijgt herkansing

Het is wel degelijk de bedoeling dat er extra bebouwing komt op de groene zone van het Stadsplein, aan de zijde van de Floralaan. Dat staat zo in de zopas goedgekeurde meerjarenplanning van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) van Mortsel.

Seppe Slaets

Dinsdag moest de gemeenteraad zich uitspreken over de nieuwe meerjarenplanning en de strategische nota van het Autonoom Gemeentebedrijf. Naranjo Decamps (Mortsel Anders) merkte daarbij op dat er, met als planning 2015-2016, nog steeds sprake is van de ontwikkelingen van de nieuwe gebouwen op de huidige groenzone van het Stadsplein. Ondanks eerder verzet van omwonenden en heel wat politieke tegenstanders.

Schepen voor Financiën, Koen Dehaen (N-VA) bevestigde de plannen. “De ruimte is er eigenlijk te klein om iets te ontwikkelen met wonen, werken en winkelen. Dat kan op die plek niet kwalitatief genoeg zijn. En dus moeten onze diensten een nieuwe projectfiche opmaken met een kleinere ‘footprint’. Een project dus met veel minder wonen en met meer de nadruk op winkelen, horeca, misschien wat cultuur en kantoren. Dit met een beoogde opbrengst van 350.000 euro. Eenmaal het voorstel klaar trekken we ermee de markt op. Want er moet op die plek stedenbouwkundig wel degelijk iets gebeuren. Sowieso bestaat er binnen onze coalitie nog steeds unanimiteit om dat project te realiseren.”

Tijdens de stemming in de raadszitting onthielden alle oppositiepartijen zich omtrent de punten van het Autonoom Gemeentebedrijf Mortsel.

*******Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen – editie Zuid ******

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio