© Wim Hendrix

Zet stadsmanager Mortsel (beter) op de rails?

Het recente succes van Mortsel Wintert doet de vraag weer rijzen om een stadsmanager aan te stellen. “We zitten vandaag op een boemeltrein en hebben eigenijk een TGV nodig om er bovenop te komen”, aldus Naranjo Decamps van Mortsel Anders.

Seppe Slaets

“Mortsel Wintert lokte heel wat mensen naar onze stad en zijn winkelhart”, stelt Decamps. “Maar we moeten verder gaan dan alleen de aftrap. Laat het Stadsplein gewoon elk weekend leven. Daarbij kunnen we ook privé-initiatieven naar Mortsel trekken. Dit wordt op dit moment te stiefmoederlijk behandeld en amper gepromoot. Onze warme oproep voor 2015: stel een stadsmanager aan die bij wijze van fulltime-job bezig is met de commerciële ontwikkeling van Mortsel, het handelscentrum en ons fort.”

“Dit moet je tijd geven”, verdedigt schepen voor evenementen Koen Dehaen (N-VA) zich. “Eerst stappen en dan lopen of zelfs spurten. Op twee jaar tijd hebben we met tal van projecten – zoals Mortsel Smaakt, de zomer-en winterbar, de voetbalwedstrijden van de Rode Duivels of Zelfgemarkt – de stad toch al op een heel andere manier naar buiten gebracht. En we gaan verder op dat elan.” Ingrid Pira (Groen) ondersteunt alvast de aanstelling van een centrummanager: “Want dat is toch net iets anders dan het organiseren van wat events.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio