© FRBE

Antwerp Wet Wheels met Mortselse steun richting ‘Week van de G-sportfan’

Mortsel roept iedereen op om met zicht op de ‘Week van de G-sportfan’ G-sportfan te worden. Daarbij wil het stadsbestuur de duikschool voor gehandicapten van collega Ludo Faes, Antwerp Wet Wheels, een extra hart onder de riem steken.

Seppe Slaets

De 'Week van de G-sportfan' loopt van 6 tot en met 14 december. "Naast ons staan nog negen andere Antwerpse projecten in de kijker. Deze editie is een pilootproject. En als het lukt zou dat volgend jaar worden uitgebreid naar alle andere Vlaamse provincies”, vertelt Ludo Faes tijdens één van de trainingen in het zwembad Plantin Moretus in Borgerhout.

Faes, die al jaren trouwe medewerker is bij de technische dienst in Mortsel, belandde ondertussen zo’n twintig jaar geleden bij de Antwerp Wet Wheels dat toen ongeveer een jaartje bezig was. Hij schopte het inmiddels ook tot voorzitter die met de nodige trots inmiddels een kleine 60 duikers telt in zijn duikschool. “Sinds ik met die gehandicapten duik, geeft me dat nog veel meer voldoening dan voorheen. Zij ervaren dat ze in’t water bijna helemaal gelijk zijn. Het geeft hen een zalig gevoel onder water. We hopen naast alle aandacht die we krijgen tijdens de week tegelijk wat geld in te zamelen. We zouden heel graag extra materiaal aankopen om zo onze G-sporters weer heel wat fijne duikuurtjes te bezorgen.”

Info: www.gsportfonds.be en www.anww.be