Heraanleg parking Krijgsbaan pas in 2015

De werkzaamheden voor de nieuwe parking aan de Krijgsbaan starten ten vroegste begin 2015. Door de heraanleg van de huidige site komen er liefst 30 parkeerplaatsen extra.

Seppe Slaets

“Momenteel wachten we op de bouwvergunning”, luidt het bij het stadsbestuur. “Zodra de vergunning binnen is, starten we met de heraanleg. Vermoedelijk is dat begin 2015. Het project is geraamd op 55 werkdagen. De timing hang uiteraard af van de weersomstandigheden deze winter. De werken verlopen gefaseerd. Dat betekent dat gedurende de heraanleg een gedeelte van de parking in gebruik kan blijven. De aannemer doet zijn best om dit in de best mogelijke omstandigheden te laten gebeuren.”

Het ontwerp bestaat erin dat de twee huidige parkings er worden omgevormd tot één grote parking. Dit maakt het mogelijk om 30 extra parkeerplaatsen te realiseren wat het totaal er op 120 stuks brengt. Er komt overal aangepaste verlichting. Voor fietsers zijn er ruime stallingen. De bestaande doorgangen naar de Eggestraat en de Antwerpsestraat krijgen een flinke opwaardering. Zodra de parking helemaal klaar is, verandert weliswaar ook de tarifiëring. Nu volstaat het om je parkeerkaart er te leggen, maar in de toekomst geldt ook hier betalend parkeren.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio