Buurt hekelt ‘kaalkap’ Meerminnehof

De buurtbewoners van het nieuwe woonzorgcentrum Meerminnehof zijn niet te spreken over het kappen van heel wat bomen daar. Deze moesten plaats ruimen voor nieuw groen en een brandweg.

Het goede nieuws is dat de aannemer, na eerdere problemen met de ondergrond, de werkzaamheden voor de groenaanleg rond het nieuwe woonzorgcentrum hervat heeft. Zo verdwenen er recent een handvol bomen aan de achterzijdes van de tuinen om onder meer de heraanleg, inclusief een nieuwe brandweg, mogelijk te maken.

“Heel wat mensen kijken nu uit op een blote muur van het nieuwe zorgcentrum. Het lijkt wel of er een kaalkap plaatsvond. En dat betreuren we ten zeerste”, vertegenwoordigt Jan Flies zowat de stem van de misnoegde buren. “We vinden dit een beetje wraakroepend. Toch zeker in tijden dat het milieu onder druk staat en er alles aan wordt gedaan om het weinige groen te behouden. Die bomen waren kerngezond. Ze hoefden ook voor die brandweg helemaal niet te wijken. Want die komt op enkele meters afstand te liggen."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio