Café combineert met coiffeur

Foto: Joren DE WEERDT

Café combineert met coiffeur

Print
Herenthout - Sandhya Maertens kapt en tapt. De knappe kapster combineert haar café 't Klokkenspel met een kapperszaak.

Café 't Klokkenspel tegenover de Herenthoutse kerk is tegenwoordig ook een kapsalon. “Een afspraak kan, maar hoeft niet. Van ’s morgens 8u tot ’s nachts doe ik haar”, bevestigt Sandhya Maertens (25). De cafébazin runt de kroeg samen met haar partner Philip De Winter. In een kamertje apart staan sinds kort wastafels en een kappersstoel. “Als een klant om middernacht z’n haar wil laten snijden dan kan dat. Bevriende traiteur De Gouden Lepel had het heel druk tijdens de feestdagen. Zij was dolblij dat ik om 23u nog haar haar deed. Op die trend speel ik in.”

Zonder dat ze het zelf beseft, knoopt Sandhya aan bij een traditie van weleer. “Oudere stamgasten vertellen dat cafébazen vroegen vaak hun zaak combineerden met een kapsalon en een supermarkt."

En wat als de cafébazin een glaasje te veel drinkt, knipt de kapster dan niet schuin? “Ik lust geen alcohol. Niemand hoeft dus maar de minste angst te hebben. Ik ben dag en nacht nuchter”, lacht Sandhya.

Café ’t Klokkenspel en Sandhya’s Kapsalon op de Botermarkt zijn alle dagen open, behalve op woensdag. Meer info via 0483.39.26.07 

Lees het volledige verhaal in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio