© Stefan Laenen

Fanfare werft aan

Koninklijke Fanfare Sint Pieter werft actief nieuwe muzikanten. Onlangs mochten de leerlingen van de muziekschool kennismaken met de fanfare.

In het stoetersdorp is de dorpsfanfare een begrip. Afgelopen weekend luisterde de vrolijke bende nog de succesvolle nieuwjaarsdrink op.

"Maar een fanfare is zoveel meer", merkt bestuurslid Maxime De Ceulaer op. "Eigenlijk zijn wij musciserend cultureel erfgoed. Ons jeugdorkest is onze manier om de fanfare jong te houden. De toekomst van het orkest verzekeren kan alleen door een doordacht jeugdbeleid." Vanuit die optiek brachten enkele jonge leerlingen van de muziekschool een bezoek aan de fanfare.

"Deze sessie kadert in onze jeugdwervingscampagne. We willen de kinderen van de muziekschool inspireren. We willen hen overtuigen om te kiezen voor een fanfare-instrument. Hopelijk kunnen we veel nieuwe leden werven, zodat de fanfare nog vele jaren de Herenthoutenaren van muziek kan blijven voorzien."

De fanfare maakt de lokale jeugd ook warm via concerten. "Zo waren er het spooktaculair concert rond Halloween en het Sinterblaasconcert. Dit jaar verzorgden enkele jeugdmuzikanten zelfs solo’s begeleid door de grote fanfare. Dit gebeurde in Brussel op een concert rond 200 jaar Adolphe Sax. Onze jeugddirigent Jorrick Saelen en de jeugdmuzikanten brengen elk jaar op onze palmenconcerten een gevarieerd en op jongeren gericht programma." Op zaterdag 10 januari blaast Sint Pieter het nieuwe muziekjaar in op hun jaarlijks teerfeest.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio