Zone 30 in Berendrecht breidt uit

De Monnikenhofstraat (op de foto de vroegere Klappeistraat) is al langer zone 30 Foto: 30

Zone 30 in Berendrecht breidt uit

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - In Berendrecht breidt de huidige zone 30 uit. Onder meer in de Bosstraat, Dorpstraat, Schouwvegerstraat en Sint-Jan Baptiststraat wordt de maximale snelheid 30 kilometer per uur.

In Berendrecht geldt er momenteel een zone 30 in wijk Viswater en in de wijk tussen de Steenovenstraat, Bosstraat en Antwerpsebaan. Ook op de Solftplaats tot in de Zevensterstraat is er momenteel een zone 30 van kracht. Deze zone wordt verder uitgebreid. 
In het centrum van Berendrecht zal een gedeelte van de Zoutestraat, Van Gistelstraat, Binnenpad, Dorpsbeekstraat, Sint-Jan Baptistraat, Weverstraat, Reigersbosdreef, Schouwvegerstraat, Dorpstraat, Oude Papenstraat en Bullestee zone 30 worden. Deze sluit aan op de zone 30 die nu reeds geldt rondom de Solftplaats en Monnikenhofstraat. 
Het gedeelte tussen wijk Viswater en de Bosstraat zal ook zone 30 worden. Concreet zullen de Bosstraat en alle zijstraten van de Bosstraat richting Monnikenhofstraat in de nieuwe zone 30 zitten. De Monnikenhofstraat blijft zone 50 en zone 30 vanaf het binnenrijden van Berendrecht ter hoogte van het Kruisbos.
Eind september zullen de verkeersborden geplaatst worden. In de loop van oktober zullen pictogrammen op de weg verschijnen om extra aandacht te vestigen op het binnenrijden van de zone 30. 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio