Belgisch kampioenschap in Berendrecht en Stabroek

De organisatie bijeen in café De Sportduif te Berendrecht Foto: SDL

Start door Antwerps burgemeester op het Solftplein

Belgisch kampioenschap in Berendrecht en Stabroek

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Samen met de gemeente Stabroek organiseert Ben Simons, voorzitter van de Schaal Sels, nu ook het Belgisch kampioenschap, zowel voor elites zonder contract als de titelstrijd voor beloften. Het kampioenschap was oorspronkelijk in Jemeppe-sur-Sambre, maar daar slaagden de organisatoren er niet in om alles rond te krijgen. De Belgische wielerbond, deed 6 weken geleden een beroep op de organisatie van Simons.

 Hij stemde daar mee in op voorwaarde dat het Belgisch kampioenschap tot en met 2018 in Stabroek zou worden gereden”. De Stabroekse burgemeester Rik Frans haakte daar onmiddellijk op in. Volgens de Wielerbond mogen er tot 10.000 supporters verwacht worden. Stabroek zal heel de dag in het teken staan van de koers. De eliterenners vertrekken ’s morgens om 9.30 uur voor 10 rondes van 14 kilometer door Berendrecht en Stabroek. De beloften beginnen er aan om 14u en rijden 12 rondes”.
Start door Antwerpse burgemeester
 De start van alle wedstrijden gebeurt nu zondag op de Solftplaats in Berendrecht. Hij wordt gegeven door de Antwerpse burgemeester. De eindmeet ligt aan het Stabroeks gemeentehuis, dat tevens het secretariaat en de persruimte zal herbergen. De speeltuin, achter het gemeentehuis, wordt omgevormd tot kinderdorp en familieterras.
Op het einde van de Parklaan komt een gratis gelegenheidsparking van 50.000 vierkante meter goed voor 10.000 wagens. Hier kunnen ook bewoners terecht van de straten waar die dag, voor de veiligheid van de renners, een parkeerverbod van kracht is. Het rennerskwartier is op de PITO waar de teambussen en volgwagens te bewonderen zijn. Het parcours van de wedstrijd start in de Stabroekse Dorpsstraat en loopt verder via; Hoogeind, Danckerse Weg, Oud Broek en Konijnenstraat naar Berendrecht. Vervolgens gaat het via de Konijnendreef, Steenovenstraat, Antwerpsebaan, Zandweg, Dorpstraat, Solftplaats, Oude Papenstraat, Schouwvegerstraat, Sint Jan Baptiststraat, Reigersbosdreef, Antwerpsebaan en het Oud Broek naar de Abtsdreef in Stabroek. Zo komt het opnieuw aan de “meet” Stabroek. Voor beide wedstrijden komen telkens zo’n 180 renners aan de start. In Berendrecht is het bekende café “De Sportduif”, heel de dag open. (sdl)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio