© sdl

© sdl

© sdl

1/3

Burgemeester Zwijndrecht: "Participeren in waterbus"

André Van de Vyver, burgemeester van Zwijndrecht, wil best participeren in het project met de Waterbus dat havenschepen Marc Van Peel wil opzetten.

Hij was donderdagmorgen present toen zo’n vaartuig uit Nederland bij wijze van test in Hoboken vertrok. Het voer met zo’n 130 gasten aan boord over de Schelde naar Antwerpen. Daar werd een vijftal Tall Ships in ogenschouw genomen die al afgemeerd lagen aan de Scheldekaaien en die daar nog tot zondag 10 juli blijven.

Van de Vyver ziet mogelijkheden om de waterbus te laten afmeren in Burcht waar zich een steiger bevindt. Van hieruit kan een woon-werkverbinding gemaakt worden naar Hoboken en Antwerpen of verder. Maar dan dient in Burcht eerst nog een ponton met loopbrug aangelegd te worden, gezien het tijverschil van 6 meter.

Kosten: 200.000 euro. Die dienen gedeeld te worden door verschillende gemeenten (Zwijndrecht, Antwerpen, Kruibeke) en het Havenbedrijf. De busboot vaart nog tot en met 10 juli. Er zijn echter geen tickets meer beschikbaar want alles is uitverkocht.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio