Inovyn investeert in Kaliumbedrijf te Lillo

De site van de nieuwe combinatie Solvay-Helios in Lillo Foto: Sol

Inovyn investeert in Kaliumbedrijf te Lillo

Print
Antwerpen / Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Inovyn, een 50-50 Joint-Venture die de wederzijdse chloorvinyl activiteiten van Solvay en Ineos combineert, kondigde zopas aan dat het een belangrijke investering in een grootschalige kaliumhydroxide productie-eenheid heeft gepland te Antwerpen/Lillo.

Het juiste cijfer van de investering kon nog niet worden meegedeeld, maar het betreft in ieder geval meerdere tientallen miljoenen euro. Aldus Alain Hanneuse van Inovyn Belgium in Lillo. 

Het project is al gestart. Het leggen van de funderingen, de aanpassingen aan de infrastructuur van de site zijn begonnen. Bestellingen voor de belangrijkste uitrustingen zijn al geplaatst. Het bedrijf gaat aan de gang in de loop van 2017.
 Het zal de bestaande infrastructuur op de site maximaal benutten waardoor het project zeer competitief is.

De site van Antwerpen/Lillo werd gekozen omdat ze optimaal geschikt is om de Europese klanten te bedienen. De verzending van producten kan per schip gebeuren. 
Daarenboven is de locatie interessant door de aanwezigheid van belangrijke klanten voor chloor (coproductie met kaliumhydroxide) die rechtstreeks met pijpleidingen zijn verbonden met de site. (sdl)

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio