© SDL

Luchthaven Deurne ziet aantal passagiers bijna verdubbelen

In mei 2015 reisden 21.393 mensen via Antwerp Airport. Dat is het hoogste passagiersaantal per maand sedert meer dan 10 jaar. De belangrijkste reden is de opening van acht nieuwe routes door VLM Airlines en Jetairfly in de tweede helft van april 2015. De nieuwe routes blijken in de smaak te vallen bij zowel zakenreizigers als toeristen.

SDL

Het aantal passagiers in mei 2015 lag 96,8 procent hoger dan in mei vorig jaar. De groei situeert zich voornamelijk in het segment van de lijnvluchten: 16.750 passagiers in mei 2015 in vergelijking met 4714 passagiers in dezelfde maand vorig jaar. Het aantal reizigers dat een lijnvlucht neemt, bedraagt 78,3 procent van het totale aantal passagiers (t.o.v. 43,4 procent in mei 2014).

Intussen heeft VLM Airlines de nieuwe vluchten vanuit Luik naar o.m. Avignon en Nice stopgezet wegens een gebrek aan passagiers. De Fokker 50 die hiervoor was ingezet komt terug naar Antwerpen en wordt gebruikt voor chartervluchten, die hier erg succesrijk zijn. Succes ook voor de nieuwe VLM-lijnen naar Geneve en Hamburg die volgens CCO Alix De Weerdt, geregeld volgeboekt zijn.

Geen problemen

Volgens Marcel Buelens, CEO van de Antwerpse luchthaven heeft de verdubbeling van het aantal passagiers niet geleid tot problemen op of rond de luchthaven: 'Integendeel, de extra lijnvluchten zijn mooi gespreid over de dag. Het valt trouwens op dat heel wat reizigers met het openbaar vervoer naar de luchthaven komen. De vlotte busverbinding tussen het station van Berchem en de luchthaven is daar niet vreemd aan', zegt hij. Inmiddels is ook gebleken dat er, dankzij de investeringen in extra parkeergelegenheid ook voldoende parkeerplaatsen zijn op het luchthaventerrein zelf.