Een groenperkje adopteren kan

Ook onkruid mag verwijderd worden door de adoptienemers Foto: sdl

Een groenperkje adopteren kan

Print
Zwijndrecht - Nu de gemeente geen chemische bestrijdingsmiddelen meer wil gebruiken, is het onderhoud veel arbeidsintensiever geworden. De gemeente laat daarom graag een aantal groenperkjes adopteren door Zwijndrechtenaren die er zelf mee aan de slag willen.

Hoe dit geregeld wordt verneem je tijdens de informatievergadering op dinsdag 28 april om 20 u. in het administratief centrum. Het initiatief zal er uitvoerig toegelicht worden door de verantwoordelijke van de Groendienst. Met het initiatief adoptie groenperk krijg je de kans om het groenonderhoud van dichtbij mee te volgen en om zelf je steentje bij te dragen. Het komt erop neer dat je als individu, maar ook als buurtcomité of bedrijf, vrijwillig een stukje groen kunt adopteren en je het groenonderhoud van dit perkje op jou neemt. Als adoptienemer sluit je met de gemeente een overeenkomst af waarin de voorwaarden zijn omschreven.

Het voordeel is dat je zelf mee kunt helpen aan een groene en verzorgde straat of wijk. Omdat je vlakbij woont, kun je snel zien wanneer het perkje een onderhoudsbeurt nodig heeft. Wuie belangstelt in het initiatief is welkom op de infovergadering op dinsdag 28 april om 20 u. in het administratief centrum, Binnenplein 1. De verantwoordelijke van de Groendienst zal op deze vergadering het initiatief en de overeenkomst uitvoerig toelichten. Na deze vergadering kun je je als adoptienemer opgeven. Heb je liever nog wat bedenktijd, dan kun je je later nog kandidaat stellen. Info: 03 250 48 70 of openbare.werken@zwijndrecht.be.
 
 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio