Zwijndrechtse oppositie roept raadscommissie Mobiliteit samen

Print
Zwijndrecht - .Op initiatief van de N-VA-fractie heeft de Zwijndrechtse oppositie (N-VA, Vlaams Belang en SP-A) de gemeenteraadscommissie voor Mobiliteit laten samenroepen.

De oppositie is ongerust over de impact van de uiteenlopende maatregelen die burgemeester André Van de Vyver wil nemen om de mobiliteit in de gemeente en vooral in de schoolomgevingen bij te sturen. Zij stelt zich vragen bij de invloed ervan op de algehele mobiliteit in de gemeente. De oppositie is vooral misnoegd over het totale gebrek aan informatie aan en inspraak van de gemeenteraadsleden.

"We zagen ons verplicht tot deze ongebruikelijke maatregel omdat de gemeenteraadsleden dagelijks worden gealarmeerd door verontruste inwoners en handelaars, doch op geen enkele manier door de burgemeester worden geïnformeerd, noch betrokken.", aldus N-VA-fractieleider Guy Carpentier.Er restte de Zwijndrechtse oppositie dan ook geen ander middel dan zelf het initiatief te nemen om de burgemeester te dwingen om toelichting te geven aan de raadsleden in een door hen zelf bijeengeroepen gemeenteraadscommissie.

De gemeenteraadscommissie voor mobiliteit zal vergaderen op dinsdag 17 maart 2015 om 20u00 in de vergaderzaal op de 2de verdieping van het administratief centrum, Binnenplein 1 te Zwijndrecht. Geïnteresseerde inwoners kunnen de commissievergadering bijwonen, en achteraf vragen stellen over de besproken agendapunten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio