© W&F

Van meer dan honderd cafés in Berendrecht en Zandvliet naar nog geen tien

Café De Spreeuw gered door klanten

In Zandvliet dreigde het dorpscafé De Spreeuw op het einde van dit jaar gesloten te worden.Dora Schot en Marc Mariën die de herberg sinds bijna negen jaar uitbaten hebben al langer getracht hem over te laten, maar dat lukte niet.

Dora, die shiftwerk doet in Grobbendonk, kan zelf nauwelijks achter de tapkast staan. Zij moest de tapkraan overlaten aan Marc die alle dagen dochter Elene naar een speciale school in de Kempen voert en terughaalt. Zelfs met enkele rustdagen op maandag en dinsdag is de zaak niet normaal draaiende te houden. Bijgevolg besloten zij er mee op te houden.Dat trof de trouwe klanten zeer erg. Zij besloten een afscheidsfeestje te houden met een vat bier en een schaapsbraai. Toen Dora en Marc dit vernamen waren zij zodanig "gepakt" dat ze besloten nog een jaartje verder te doen. In de hoop dat er intussen een overnemer komt die het even goed doet als zij.

Intussen schieten er van de meer dan honderd cafés die na de oorlog bestonden in Berendrecht en Zandvliet nog amper een negental over. De cafébazen zoals Marc en anderen weten waarom.

*******Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen – editie Noord ******

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio