"Hinder voor de Antwerpse haven tegen afspraken in vroeger begonnen"

De omgeving van het Delwaidedok was maandag vroeg volledig verlaten Foto: SDL

Alfaport Voka-Kamer van Koophandel uit kritiek op Nautische Autoriteit

"Hinder voor de Antwerpse haven tegen afspraken in vroeger begonnen"

Print
Antwerpen - ‘Uit verschillende contacten met havenbedrijven kunnen we opmaken dat het werk op de terminals plat ligt’, zegt Stephan Vanfraechem, directeur Alfaport Voka – Kamer van Koophandel.

De betrouwbaarheid van dienstverlening kreeg ook een extra knauw door de beslissing van de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit (GNA) om vanaf zondagmorgen alle op- en afvaart naar Antwerpen te verbieden. ‘Dit kwam voor iedereen als een verrassing en het was in tegenspraak met eerdere communicatie’, aldus Vanfraechem.

Deze beslissing zorgde ervoor dat de staking en de hinder voor de scheepvaart nog ettelijke uren vroeger dan voorzien begon. 'Een aantal schepen dat normaal nog had kunnen vertrekken, kon dit door het vroegere stopzetten van de scheepvaart, niet meer.’ Dit doet vragen rijzen over de betrouwbaarheid van de dienstverlening én veroorzaakt extra kosten", stelt de directeur van Alfaport. "Volgens waardecijfers van de Nationale Bank mag je in het geval van een volledig stilvallen van de activiteiten in de haven, uitgaan van een schade van één miljoen euro per uur", besluit Vanfraechem. 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio